Haber Centralnog Komiteta Zabranjenog Pušenja - Broj 4386671 - Sarajevo, 23.07.2024.
Ulaz u muzej
Bilten Muzeja
Muzejske postavke
Pionirski kutak
Narodnooslobodilačka borba
Partizanski filmovi
Narodni Heroji
Titovim stazama revolucije
Das ist Walter!
Odjeci i reagovanja
Kontakt

"Modni guru" - najavni singl novog albuma
16.1.2009

Vezano uz rad na novom albumu, Sejo Sexon je dao intervju za portal "Long play". Intervju je prenesen u cijelosti:

Zabranjeno pušenje planira početkom proljeća objaviti singl "Modni guru" kao najavu novog albuma koji bi trebao biti objavljen tokom ove godine. Radni naslov albuma je „Muzej revolucije“.

„'Modni guru' je pjesma o ovim našim modnim guruima, o ljudima što vole diktirati modu", kaže Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje.

Novi album, koji nasljeđuje regionalno uspješno dvostruko CD izdanje "Hodi da ti čiko nešto da" (2006), trebao bi sadržavati 12 pjesama, a Sexon kaže da neće biti više toliko izražena ratna tematika kao do sada.

"Ne kažem da neće biti politike, već da neće biti ratnih tema, neće biti poslijeratne izgradnje. Ne može proći kod Pušenja bez politike. Ne može čovjek nikad biti amnestiran od politike pogotovo kad živiš na Balkanu. Bit će na albumu svega, ali više nije sve toliko vezano za ratno Sarajevo, nego za današnje vrijeme", ističe Sejo.

Demo snimke šest novih pjesama Zabranjeno pušenje je premijerno predstavilo na koncertu za fanove i prijatelje benda 14.12.2008. u zagrebačkom klubu "KSET". Rad na devetom studijskom albumu počeo je mjesec dana prije toga, a nastavlja se ovih dana.

"Naslov 'Muzej revolucije' je po jednoj pjesmi koja će biti na CD-u. To je još uvijek radni naslov, još uvijek nije službeni, ali eto moguće je da bude taj. Nije loš, svima se sviđa", zaključuje Sejo Sexon.

[ Nazad ]
Republika TurskaRepublic Of Turkey - Ministry Of Culture And TourismRSG RadioFederalna TelevizijaBetLive kladionicaMetromediaCroatia recordsTisak
MUZIKA.HRCroatian Music ChannelRacmanLONG PLAY