Haber Centralnog Komiteta Zabranjenog Pušenja - Broj 4386673 - Sarajevo, 23.07.2024.
Ulaz u muzej
Bilten Muzeja
Muzejske postavke
Pionirski kutak
Narodnooslobodilačka borba
Partizanski filmovi
Narodni Heroji
Titovim stazama revolucije
Das ist Walter!
Odjeci i reagovanja
Kontakt

Revolucija je danas još samo u muzeju!
Sejo-Depo
Sarajevo, 12.3.2009

Davor Sučić boravi ovih dana u Sarajevu, gdje je za DEPO PORTAL dao inspirativan intervju u kojem govori o novom albumu ali i o temi svog diplomskog rada iz povijesti.

Odgovarajući na više pitanja o svom radu i radu benda, Davor Sučić, alijas Sejo Sexon, je za sarajevski DEPO PORTAL ponajviše govorio o novom albumu Zabranjenog pušenja "Muzej revolucije", na kojem se autor, nakon dugo vremena, konačno odmakao od rata i posvetio svježijim temama. Objašnjavajući svoj najnoviji autorski projekat Sejo je, između ostalog, izjavio:
"Čini mi se da je „Muzej revolucije“ naziv koji nekako korespondira današnjem vremenu kada je cijela muzička i filmska priča postala zapravo industrija u rukama velikih i moćnih koncerna, tako da de facto revoluciju danas možeš vidjeti još jedino u muzeju."
U intervju se Davor Sučić bavio i vremenom osmadesetih u Sarajevu, new primitivesu kao subverzivnom umjetničkom pokretu tog burnog vremena, a što je i tema njegovog diplomskog rada na odsjeku povijesti Sveučilišta u Zagrebu.
Čitav intervju pročitajte na www.depo.ba, multimedijalnom portalu koji će i dalje pratiti rad i stvaralaštvo "Zabranjenog pušenja".

[ Nazad ]
Republika TurskaRepublic Of Turkey - Ministry Of Culture And TourismRSG RadioFederalna TelevizijaBetLive kladionicaMetromediaCroatia recordsTisak
MUZIKA.HRCroatian Music ChannelRacmanLONG PLAY