Haber Centralnog Komiteta Zabranjenog Pušenja - Broj 4386676 - Sarajevo, 23.07.2024.
Ulaz u muzej
Bilten Muzeja
Muzejske postavke
Pionirski kutak
Narodnooslobodilačka borba
Partizanski filmovi
Narodni Heroji
Titovim stazama revolucije
Das ist Walter!
Odjeci i reagovanja
Kontakt

Sve o Muzeju Revolucije
Sarajevo-Zagreb-Beograd-Ljubljana-Podgorica, 7.11.2009

Album "Muzej revolucije" je objavljen na 92. obljetnicu Oktobarske revolucije, 7.11.2009. i to u isto vrijeme u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te koji dan kasnije u Sloveniji.

"Muzej revolucije" je deveti studijski album grupe Zabranjeno pušenje. Istovremeno, računajući i 3 kompilacije te 2 live albuma, riječ je o 14. albumu grupe ukupno.

Izdavač albuma za Sloveniju je magazin RSQ, za Hrvatsku Croatia Records, za BiH Hayat Production, za Srbiju Long Play i za Crnu Goru nezavisni dnevnik Vijesti.

Grupa Zabranjeno pušenje se ovim putem zahvaljuje svim sponzorima i medijskim pokroviteljima albuma koji su omogućili izlazak albuma "Muzej revolucije". Zahvaljujući njima, svi fanovi grupe moći će zaista povoljno kupiti, a u nekim zemljama i dobiti na poklon original albuma. Grupa se na ovaj potez odlučila kako bi svi fanovi grupe, a koje u najvećem dijelu čine srednjoškolci i studenti, mogli što je moguće lakše doći do originalnog nosača zvuka.

Istovremeno, radi se o vrlo luksuzno opremljenom izdanju. Omot albuma je ekopack, tu je i knjižica od 16 stranica sa svim tekstovima pjesama s albuma, a CD uključuje i multimediju.

Slovenija

Album izlazi kao poklon magazina RSQ svojim čitateljima. Magazin je glazbeni mjesečnik i izlazi u petak 13.11., nešto kasnije od najavljenog datuma objavljivanja albuma, tako da će u Sloveniji "Muzej revolucije" biti objavljen najkasnije. Koncert uz izlazak albuma u Sloveniji održat će se u ponovno otvorenoj ljubljanskoj Cvetličarni u četvrtak 10.12.2009.

Hrvatska

U Hrvatskoj je postignut dogovor između grupe, izdavača za Hrvatsku Croatia Recordsa i najvećeg nacionalnog distributera Tiska oko distribucije novog albuma grupe Zabranjeno pušenje "Muzej revolucije". "Muzej revolucije" moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima Tiska, Slobodne Dalmacije i u Tisak Media centrima po cijeni od 49 kuna. Ova akcijska prodaja novog albuma trajat će do Nove godine, a počinje u subotu, 7.11.2009. Medijski pokrovitelji albuma u Hrvatskoj su portal Muzika.hr i televizija CMC. Koncert uz izlazak albuma u Hrvatskoj održat će se u zagrebačkoj Tvornici u petak 11.12.2009.

Bosna i Hercegovina

U Bosni i Hercegovini su izlazak albuma pomogli izdavač grupe za BiH Hayat Production i poslovna grupacija MIMS koja je sa svojim poduzećima – Sarajevskom pivarom i Klasom te dnevnikom Oslobođenje glavni sponzor objavljivanja albuma "Muzej Revolucije". Album će se moći kupiti od subote 7.11.2009. na svim prodajnim mjestima na kojima se prodaje i list Oslobođenje. Cijena "Muzeja revolucije" u BiH bit će 7 KM. Ova akcijska prodaja novog albuma trajat će do Nove godine. Medijski pokrovitelji albuma u BiH su televizije Hayat i Federalna televizija, Radio stanice RSG i RSG1 i Metromedia.

Srbija

Izdavač albuma u Srbiji je Long Play. U Srbiji će album biti poklon svim kupcima ulaznice za beogradski koncert povodom izlaska albuma, a koji će biti održan u Domu omladine Beograda u subotu 12.12.2009. Ulaznice za beogradski koncert kreću u prodaju u subotu 7.11.2009. godine. Svi koji kupe ulaznicu u subotu 7.11.2009. ulaznicu i CD će platiti sveukupno 1000 dinara, a od ponedjeljka 9.11.2009. ulaznica s pripadajućim CD-om će koštati 1200 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda.

Crna Gora

Izdavač albuma "Muzej revolucije" za Crnu Goru je nezavisni dnevnik "Vijesti". Nakon duže suradnje grupe s medijskom grupacijom "Vijesti" koja je započela sudjelovanjem Seje Sexona kao člana žirija emisije "Borba bendova", koja je realizirana u produkciji televizije "Vijesti" pa nastavljena nastupom grupe Zabranjeno pušenje u finalu te emisije u podgoričkoj dvorani Morača, nezavisni dnevnik "Vijesti" odlučio je u subotu 7.11.2009. uz kompletan tiraž novina svim svojim čitateljima pokloniti primjerak albuma "Muzej revolucije". Omot crnogorskog izdanja bit će nešto skromniji, dok će sadržaj CD-a biti identičan ostalim izdanjima.

Nakon zbrajanja svih tiraža novog albuma grupe Zabranjeno pušenje koji će biti otisnuti u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori možemo konstatirati da grupa Zabranjeno pušenje postaje najtiražniji rock bend koji djeluje na području ex-YU republika. Naime, prvi tiraž albuma "Muzej revolucije" je ukupno 45.700 (četrdesetpet tisuća i sedam stotina) primjeraka.

Album je sniman godinu dana u Zagrebu u studiju "Plavi film", sadržavat će 11 pjesama + bonus track – himnu FK Željezničar – "Čuva Bog Želju svog". Produkciju i aranžmane potpisuju gitarist grupe Toni Lović i Sejo Sexon.

Autori pjesama na albumu su Sejo Sexon, Toni Lović, Robert Boldižar, Mario Vestić i Tomislav Andrić. Pjesma "Prigodne riječi" je nastavak pjesme "Osveta Šmokljana" Denisa Špičića Nisdea.

Omot za album djelo je sarajevske Ideologije. Fotografije koje se nalaze na omotu albuma fotografirala je Saša Midžor Sučić.

Mastering albuma radio je mr John Davis u londonskom studiju Metropolis. Riječ je o jednom od najvećih stručnjaka na području masteringa, a između ostalih, masterirao je albume grupa U2 - "No Line on the Horizon", Led Zeppelin - "Mothership", prvi single grupe Arctic Monkeys - "5 Minutes With The Arctic Monkeys", albume grupa Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers…

Neki tehnički podaci vezano uz album:

Album su odsvirali članovi grupe Zabranjeno pušenje:
Sejo Sexon – vokal, gitara, back vokali
Toni Lović – električne i akustične gitare, back vokali
Branko Trajkov Trak – bubnjevi, udaraljke, back vokali
Robert Boldižar – violina, klavijature, back vokali
Paul Kempf – klavijature
Dejan Orešković Klo – bas gitara

Uz članove grupe, na albumu su sudjelovali i gosti:
Stipe B. Mađor (Hladno pivo) – truba na "Prigodne riječi"
Ante Prgin Surka – bubnjevi i truba na "Kada Sena pleše", truba na "Samir-time"
Nenad Mlinarić Mlinka – bubnjevi na "Muzej Revolucije"

Produkcijski dio ekipe Zabranjenog pušenja čine:
Tehnička ekipa Zabranjenog pušenja: Kristijan Golub Kiki i Zvonko Ćoso
Marketing i sponzorstva: Adina Mahić (SLB Sarajevo)
Izvršna produkcija: Dario Vitez (DIK – koncert)

[ Nazad ]
Republika TurskaRepublic Of Turkey - Ministry Of Culture And TourismRSG RadioFederalna TelevizijaBetLive kladionicaMetromediaCroatia recordsTisak
MUZIKA.HRCroatian Music ChannelRacmanLONG PLAY