10. album Pušenja “Radovi na cesti” bit će objavljen 10. 10. 2013. u 10. sati

U radnoj atmosferi studija “Plavi film” grupa Zabranjeno pušenje privodi polako kraju snimanje novog, desetog studijskog albuma. S obzirom na izuzetnu koncertnu aktivnost u proteklom periodu, većina pjesama s novog albuma nastala je “on the road” pa je naziv albuma “Radovi na cesti” na kraju usvojen kao naziv koji najbolje opisuje atmosferu u kojoj su nastale pjesme koje će se na albumu naći.

Album će u svim državama regije biti objavljen u istom trenutku, 10.10.2013. u 10 sati. Slušatelji će kompletan album moći besplatno downloadati na portalima, partnerima izlaska albuma, a to su:

Bosna i Hercegovina – Klix.ba
Hrvatska – Net.hr
Srbija – Telegraf.rs
Slovenija – Siol.net
Crna Gora – Cdm.me
Makedonija – Idividi.com.mk

Besplatan download albuma “Radovi na cesti” grupe Zabranjeno pušenje omogućili su partneri ovog projekta – Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona.

Veliki uspjeh prvog, najavnog singla albuma “Radovi na cesti”, pjesme “Boško i Admira”, koja je na Youtube-u od objavljivanja, na Dan grada Sarajeva 6.4.2013, do ovog trenutka pregledana 350.000 puta, pokazao je da i publika, uz bend, nestrpljivo očekuje izlazak novog, desetog albuma Zabranjenog pušenja.

Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje, u trenucima relaksacije od napornog snimanja rekao nam je:

“Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike koja je bila uz nas sve ove godine”.