Ekrem – Novi spot Zabranjenog pušenja

Udubljen u istraživanje najnovijih teorija zavjere, prezauzet svakodnevnim gledanjem u sunce i pentranjem po bosanskim piramidama, Ekrem nije ni primijetio da je njegova zanemarena supruga pronašla novu ljubav – čuvenog rokera Seju Sexona.

Ovo je u kratkim crtama sadržaj novog, urnebesnog spota za pjesmu “Ekrem” legendarne grupe Zabranjeno pušenje, u kojem je glavnog junaka, zaluđenog ravnozemljaša i ljubitelja alternativne nauke, dočarao popularni glumac Asim Ugljen.

Ovim spotom Zabranjeno pušenje najavljuje izlazak dvostrukog studijskog albuma “Karamba!”, sa 16 novih pjesama, koji će u petak, 3.6. biti objavljen u svim zemljama svijeta.

Link na video spot “Ekrem” na YouTube-u

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji godinama surađuje s bendom i radio je i video spotove za pjesme “Možeš imat’ moje tijelo”, “Mile Hašišar”, “Poso, kuća, birtija”, “Pupoljak”, “Počasna salva”, “Dobro dvorište”, “Modni guru”…

“Ekrem” je, kao i mnogi drugi tekstovi Seje Sexona, zapravo kratak i duhovit predložak za film, pa je suradnja s njim i Zabranjenim pušenjem bila prava pjesma. Ekrem je metafora za sve brojniju količinu likova koju su krenuli pištoljem na vodu gasiti svjetske požare, a zaboravili su zaliti cvijeće u svojoj bašti. Priča o čovjeku koji je izgubio dodir s realnošću, pokušavajući “pobjeći vlastitoj sudbini”, koji čuva svoje tijelo, dok truje svoj um najrazličitijim glupostima s interneta, bila je mi je posebno inspirativna, jer otvara mogućnosti za brojne komične situacije, koje ćete vidjeti u spotu – kaže režiser.

Ekremovu suprugu glumi članica grupe Zabranjeno pušenje Angie Zebec, a u ulozi njenog novog ljubavnika je frontmen benda i autor pjesme Davor Sučić, odnosno Sejo Sexon.

Kada sam pisao “Ekrema” nisam imao ideju da će biti baš tako mlad i zgodan kao Asim Ugljen, pa sam prilično zahvalan Tomislavu Fiketu koji mi je dao priliku da mu, makar u spotu, “skinem” trebu – kroz smijeh kaže Sejo i dodaje da je “Ekrem” prvi u nizu spotova koji će oživjeti likove s novog albuma Zabranjenog pušenja “Karamba!”