Izložba “Novi primitivizam za poćetnike” u Sarajevu

Članovi grupe Zabranjeno pušenje će u susret velikom koncertu grupe, koji će se povodom 30 godina karijere i povodom izlaska albuma “Radovi na cesti” održati 28.12.2013. u dvorani Mirza Delibašić (KSC Skenderija) u Sarajevu, otvoriti izložbu “Novi primitivizam za poćetnike”.

Nakon što je izložba bila postavljena u nekoliko gradova regije, konačno je došao trenutak da izložbu vide i građani Sarajeva, grada iz kojeg je sve i krenulo. Izložba će biti postavljena u sarajevskom BKC-u, a otvorenje će biti u ponedjeljak 16.12.2013. u 13 sati. Izložba će biti otvorena sve do koncerta Zabranjenog pušenja u Skenderiji, 28.12.2013. Ulaz na izložbu je slobodan.

Prvo postavljanje izložbe dogodilo se prije nešto više od godinu dana. Izložba je u početku imala 50ak eksponata, a danas, zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su svoju arhivu odlučili podijeliti sa svima nama, broj eksponata je premašio brojku 100. Tako će posjetitelji, između ostalog, moći vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona…

Suorganizator izložbe je BKC, a ista se održava pod pokroviteljstvom sarajevske Općine Centar i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji podržavaju Sarajevsko pivo, Choco Lips, AriZona i partner koncerta Ekopak.

Medijski pokrovitelji Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.