Koncert u Skenderiji (28. 12. 2013) povodom 30 godina profesionalne karijere

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu “Ulicu Fuada Midžića”, u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter” grupe Zabranjeno pušenje.

30 godina kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” potvrdili su da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja albuma “Radovi na cesti” grupa Zabranjeno pušenje će 28.12.2013. u Sarajevu u KSC Mirza Delibašić (Skenderija) održati slavljenički koncert. Riječ je o sigurno najvećem koncertu ove grupe u posljednjih 10 godina u Sarajevu.

Cijena ulaznice za ovaj koncert bit će u pretprodaji 10 KM, a zbog izuzetno loše financijske situacije, svi posjetitelji mlađi od 27 godina i stariji od 65 godina ulaznicu će moći uz predočenje lične karte kupiti po cijeni od 8 KM. Ove izuzetno niske cijene ulaznica omogućili su sponzori grupe Zabranjeno pušenje koji prate rad grupe posljednjih godinu dana. Riječ je o Sarajevskom pivu, Choco Lipsu i AriZoni. Na dan koncerta, na ulazu u dvoranu cijena će za sve biti ista – 10 KM.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti od petka 8.11.2014. na pretprodajnim mjestima: plato Skenderija, štand ispred tržnice Markale i biletarnica BKC-a.

Medijski pokrovitelji sarajevskog koncerta Zabranjenog pušenja su FTV, Klix.ba, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.