Mislili ste da sve znate o Pišonji i Žugi? Ovo sigurno još niste vidjeli!

Iako je nastala prije više od trideset godina i govori o avanturama Predraga Žustrića Žuge i Jasmina Nišića Pišonje, koji su tinejdžeri bili prije skoro pola stoljeća, “Balada o Pišonji i Žugi” Zabranjenog pušenja i dalje je jedna od najomiljenijih pjesma na ovim prostorima. Koliko je ova sjajna pjesma, objavljena na albumu “Pozdrav iz zemlje Safari” davne 1987. bliska današnjoj publici, uvjerit ćete se kada vidite novi spot legendarnog sarajevskog benda snimljen uživo na njihovom, sad već čuvenom koncertu u Skenderiji 29.12.2018.

Pogledajte spot za live verziju pjesme “Balada o Pišonji i Žugi”:

Link na video spot “Balada o Pišonji i Žugi – Live” na YouTube-u

Dok Sejo Sexon i bend s bine praše pjesmu o dvojici mladih mangupa, koji su ukradenim autobusom pokušali stići na more, nekoliko hiljada ljudi u Skenderiji, kao u transu, s njima pjeva o jednoj bezbrižnoj mladosti u staroj državi.

“Na ovom koncertu počeli smo obilježavanje 35 godina rada benda, a sljedeći rođendanski koncert bit će u Domu sportova u Zagrebu 19.10.2019. Iskreno, kada sam vidio sva ta ozarena mlada lica u publici, obasjana svjetlima mobitela i upaljača i čuo ih kako svi zajedno pjevaju mog “Pišonju i Žugu”, srce mi je bilo puno i poželio sam da dok god budem mogao da stojim i pjevam na ovaj način slavim muziku i našu zajedničku ljubav prema njoj”, vidno dirnut kaže Sejo Sexon.

Spot za “Baladu o Pišonji i Žugi”, kao i onaj za pjesmu “Lijepa Alma” koji je objavljen prije 2 mjeseca, Zabranjeno pušenje izdvojilo je s trosatnog video materijala iz sarajevske Skenderije. Ovaj koncertni snimak, nedavno emitiran na TV1, na najbolji način prikazuje zavodljivost i snagu scenskog nastupa ovog legendarnog benda, a od 1. maja dostupan je i na njihovom YouTube kanalu.

Link na snimku prvog dijela koncerta u Skenderiji na YouTube-u

Link na snimku drugog dijela koncerta u Skenderiji na YouTube-u