Petak – koncert u Beogradu. Subota – koncert u Staroj Pazovi. Ponedjeljak – otvaranje izložbe “Novi primitivizam za poćetnike” u Tuzli. Utorak – Press konferencija u Sarajevu. Četvrtak – izlazak CD-a “Radovi na cesti” u BiH

Pred grupom Zabranjeno pušenje je vrlo intenzivan tjedan. Nakon već najavljenih koncerata u Beogradu (29.11.) i Staroj Pazovi (30.11.) te otvaranja izložbe “Novi primitivizam za poćetnike” u ponedjeljak 2.12. u 13h u Tuzli u press centru Mejdana, u Sarajevu će se održati press konferencija vezana uz koncerte koji će se za mjesec dana održati u Sarajevu i Tuzli.

Press konferencija na kojoj će se moći čuti puno informacija o tim koncertima te na kojoj će biti najavljeni svi gosti i satnica ovih koncerata, održat će se u Sarajevu, u Pivnici Sarajevske pivare u utorak, 3.12.2013. s početkom u 13 sati.

Da podsjetimo, povodom 30 godina profesionalne karijere i povodom objavljivanja 10. studijskog albuma pod nazivom “Radovi na cesti”, grupa Zabranjeno pušenje će krajem godine održati velike koncerte u Tuzli (27.12.2013. u dvorani Mejdan) i Sarajevu (28.12.2013. u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija).

Album “Radovi na cesti” je izuzetno dobro primljen i kod publike i kod kritike. Jednu od recenzija, objavljenu na portalu Balkanrock.com, novinara Petra Kostića možete pročitati na linku:

Link na recenziju albuma na portalu Balkanrock.com

Upravo iz tog razloga, a i zbog brojnih upita fanova, sljedeći će tjedan album “Radovi na cesti” u BiH biti objavljen i na CD-u. Izdavač albuma za BiH je Tropik. Više o izlasku albuma “Radovi na cesti” na CD-u u BiH u danima što slijede…

Sponzori koncerata Zabranjenog pušenja u Sarajevu i Tuzli su Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona.

Medijski pokrovitelji Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.