Nakon 3 godine Pušenje nastupa u Mostaru i Bihaću

Prva dva nastupa u sklopu velike BiH turneje pod pokroviteljstvom Sarajevskog piva i Choco Lipsa, koja će do kraja godine posjetiti sve veće BiH gradove, grupa Zabranjeno pušenje održat će u Mostaru i Bihaću. Službeno bezalkoholno piće turneje je novi ledeni čaj AriZona s posebnim okusima za sve u raji.

Koncert u Mostaru održat će se u petak 21.6.2013. u OKC Abrašević (na otvorenom), a koncert u Bihaću održat će se u petak 28.6.2013. na igralištu Doma Armije.

Frontmen grupe Zabranjeno pušenje, Sejo Sexon, o nadolazećim koncertima u Mostaru i Bihaću je rekao:

„Meteorolozi su rekli da će ljeto biti vrelo, vjerojatno je glavni razlog u činjenici da je Zabranjeno pušenje na mini ljetnoj turneji. Za osvježenje će se pobrinuti Sarajevsko pivo i ledeni čaj AriZona, da ne bi bilo da neko dobije toplotni udar, a u slučaju gladi tu je i Choco Lips… Pozivam svu raju bez obzira na navijačko opredjeljenje. Zabranjeno pušenje je fešta za ljude!“

Gost grupe Zabranjeno pušenje na mostarskom koncertu bit će grupa Predgrađe iz Posušja.

Zabranjeno pušenje je posljednjih mjeseci održalo niz rasprodanih ili gotovo rasprodanih koncerata u Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu, Banja Luci, Ljubljani, Osijeku… Paralelno s time grupa radi i na pjesmama koje će se naći na novom studijskom albumu grupe, 10. po redu, koji će biti objavljen u desetom mjesecu, a prvu pjesmu koja će se naći na tom albumu, pjesmu „Boško i Admira“ grupa je predstavila na Dan grada Sarajeva 6.4.2013. U nepunih mjesec i po dana spot za pjesmu „Boško i Admira“ na Youtube-u zabilježio je 300 hiljada pregleda i može se reći da i grupa i publika s nestrpljenjem očekuju novi album.

Medijski pokrovitelji grupe Zabranjeno pušenje i njihove koncertne turneje u BiH su portal Klix.ba, Federalna televizija, Oslobođenje, Radio Stari grad, Radio Antena i Metromedia. Uz navedene medijske pokrovitelje grupe Zabranjeno pušenje koncert će medijski podržati i lokalni mediji u ova dva grada. U Mostaru to su Radio Studio 88 i Omladinski radio X te portal Bljesak.info, a u Bihaću su to RTV USK i Novi Radio.