Sejo Sexon na panel diskusiji “Sarajevo 2014 – Prilika stoljeća”

Odmah nakon nastupa na Rujan Festu 19.9.2013. frontmen grupe Zabranjeno pušenje, Sejo Sexon zaputit će se u Rovinj gdje će na Weekend Media Festivalu, 20.9.2013. s početkom u 12:30, u svojstvu moderatora, sudjelovati u panel diskusiji o Sarajevu pod nazivom “Sarajevo 2014 – Prilika stoljeća”.

Uz Seju Sexona u panel diskusiji sudjelovat će Aljoša Čampara, zamjenik gradonačelnika Sarajeva i koordinator aktivnosti koje se ispred Uprave grada Sarajeva 2014. godine događaju u Sarajevu, Adnan Branković, rukovodeći partner i direktor grupe klijenata u MediaCom USA i konsultant na izradi plana promotivne kampanje “Sarajevo 2014” te Amela Šiber, projekt menadžerica promotivne kampanje “Sarajevo 2014”.

Organizator panel diskusije je Fondacija Sarajevo Navigator, a u sljedećih par redova možete pročitati više informacija o panel diskusiji “Sarajevo 2014 – Prilika stoljeća”:

Grad različitosti, kulture, bogate povijesti, ali i ljubaznih ljudi, odličnih zabava, vrhunske gastro ponude i jedinstvenog humora, samo su neke od osobina koje Sarajevo oduvijek čine atraktivnom turističkom destinacijom. U povodu 2014. godine, koja će za Sarajevo biti godina velikih obljetnica i značajnih događaja, na regionalnom festivalu komunikacijske industrije Weekend Media Festival, koji se održava od 19. do 22. rujna u Rovinju, bit će upriličena panel diskusija “Sarajevo 2014 – Prilika stoljeća”.

U petak, 20. rujna od 12:30 do 14:00 u dvorani Vikendica, u sklopu stare tvornice duhana u Rovinju, raspravljat će se o značajnim događajima i obljetnicama koje se u Sarajevu događaju tokom 2014. godine (100 godina od Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata, 30 godina od XIV Zimskih olimpijskih igara, 20 godina Sarajevo Film Festivala, otvorenje Sarajevske Vijećnice uz koncert Bečke filharmonije, aktivnostima koje se realiziraju u suradnji s Fondacijom “Sarajevo srce Evrope”…).

Neke od tema diskusije bit će i zbog čega Sarajevo 2014. za komunikacijsku industriju može biti “prilika stoljeća” te kako se općenito značajni događaji mogu iskoristiti za promociju destinacija, privlačenje medijske pažnje, sponzora i investitora.

Analizirat će se uloga i doseg branda Sarajeva u destinacijskom marketingu (regionalno i globalno), kao i uloga socijalnih mreža i mobilnih platformi u izgradnji i održavanju destinacije.

Diskusiju će moderitati Davor Sučić Sula aka Sejo Sexon, jedan od osnivača sarajevske grupe Zabranjeno pušenje i kultnog pokreta New Primitivs. Davor Sučić je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu diplomirao na temu „Crk’o Maršal – sukob omladinske subkulture i jugoslavenske službene politike osamdesetih godina dvadesetog stoljeća”.

Panel diskusiju na Weekend Media Festivalu organizira Fondacija Sarajevo Navigator, koja je uz Zonu unaprijeđenog poslovanja – ZUP Baščaršija koordinator lanca vrijednosti u sklopu USAID Sida/Firma projekta. Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Bašćaršija će, u suradnji sa nizom implementatora aktivnosti, u narednom periodu i realizirati promotivnu kampanju “Sarajevo 2014”, čiji je cilj promovirati Sarajevo kao turističku destinaciju koja se u 2014. godini neizostavno mora posjetiti.

Pozivamo vas da prisustvujete panelu, ali i podržite cjelokupnu kampanju “Sarajevo 2014” te da na taj način doprinesete promociji Sarajeva, jedinstvenog grada kojeg zaista vrijedi upoznati.

Za dodatne informacije o samom panelu možete kontaktirati Amelu Šiber, koordinatora projekta “Sarajevo 2014” putem e-maila:amela.siber@sarajevonavigator.ba