Spot za pjesmu “Boško i Admira” pogledan 70000 puta na Youtube-u u 36 sati

Spot za najavni singl novog albuma grupe Zabranjeno pušenje, pjesmu “Boško i Admira”, zabilježio je od svog objavljivanja u subotu u 20 sati izuzetnu gledanost na Youtube-u. Spot je u svega dan i pol pogledalo preko 70000 gledatelja. Osim velike gledanosti, pjesma i spot su dobili i izuzetne pohvale gledatelja.

Spot za pjesmu “Boško i Admira” možete pogledati na Youtube-u na linku:

Link na spot “Boško i Admira” na Youtube-u

Pjesmu u mp3 formatu na 320 kbps radio stanice mogu downloadati na linku:

Link za download pjesme “Boško i Admira” u mp3 formatu

Pjesma „Boško i Admira“ je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma grupe Zabranjeno pušenje čije objavljivanje je planirano za 9. mjesec 2013. godine. Pjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti.

Dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo na mjestu događaja. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog mrtvog dečka, zagrlila ga i izdahnula.

Spot za pjesmu “Boško i Admira” režirao je Žare Batinović, a TV premijera bila je u Dnevniku Federalne televizije na Dan grada Sarajeva, 6.4.2013. u 19:30 sati. Odmah po emitiranju spota u Dnevniku FTV-a, spot su na svoje stranice postavili i portali – partneri izlaska novog albuma grupe Zabranjeno pušenje. Riječ je o portalima Klix.ba(BiH), Net.hr (Hrvatska), Telegraf.rs (Srbija), Siol.net (Slovenija), Cdm.me (Crna Gora) iIdividi.com.mk (Makedonija).

Vezano uz snimanje i premijeru spota i pjesme “Boško i Admira”, frontmen grupe Zabranjeno pušenje, Sejo Sexon je rekao:

“Pomalo tamni priča o Bošku i Admiri, stoga smo odlučili snimiti pjesmu. Ona je ujedno i neka nada za našu zemlju da u toj priči nađemo izlaz. Sama ideja je simbolična i metaforična, a govori o tome da je ljubav uistinu ispred svega. Snimanje spota je bilo nevjerovatno iskustvo i zbog iznimnog reditelja koji je i sam duboko ušao u tu priču i mjesecima radio na spotu, sa željom da pronikne u svaki detalj. Stoga vjerujemo da će spot biti vrhunski i da će energija i ljubav biti jako primijetni. Pjesma i spot su urađeni uz odobrenje Boškovih i Admirinih roditelja. Kada sam se sreo s njima imao sam veliku tremu, ali oni su, zaista, odmah pristali i dali svoju podršku. Ja sam sve ovo iz srca radio i vjerujem da će dirnuti Sarajlije, ali i mnoge ljude u BiH i nadam se da se neće završiti na tim granicama, jer ovo je svjetska priča.”

Autori pjesme “Boško i Admira” su Mario Vestić, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti pjesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman od 20. do 23.3.2013. u Sarajevu, a glavne uloge pripale su Ajli Hamzić (Admira) i Junuzu Elkazu (Boško).