Grupa Zabranjeno pušenje održat će ​tradicionalni beogradski koncert​ u subotu, 29.11.2014, u Mikser House-u

​Ovoga puta neće obilježiti samo Dan Republike, već će zajedno s Beograđanima proslaviti tri decenije kultnog albuma “Das ist Walter”

Te 1984. godine nitko nije mogao pretpostaviti da će prvijenac Zabranjenog pušenja, začetnika Novog primitivizma, postati jedan od antologijskih albuma i da će ​preokrenuti glazbene tokove prostora danas poznatog kao “regija”. Ipak, Sarajlije koje su se glazbom počele baviti kao srednjoškolci, odmah su privukli pažnju i publike i medija:

“Konačno postoji netko tko se umije pošteno i zdravo zezati” (Senad Avdić, 1984. godine)

​”Uz sočni, jetki humor od koga gotovo da smo se odvikli u domaćem rokenrolu, još jednu bitnu vrlinu Zabranjenog pušenja oličavaju pesme koje obećavajuće prevazilaze prvobitne okvire Novog primitivizma” (Dragan Kremer, 1985. godine)

Da su ovi okviri nesumnjivo nadmašeni dokazuju i koncertne dvorane koje članovi grupe Zabranjeno pušenje i danas, trideset godina kasnije, pune širom zemalja bivše Jugoslavije, kao i hitovi sa čuvenog “Waltera” (“Anarhija all over Baščaršija”, “Šeki is on the road again”, “Zenica Blues”) koje uglas na koncertima pjeva publika svih generacija!

Ulaznice za veliki beogradski koncert Zabranjenog pušenja su u prodaji po promotivnoj cijeni od 1.000 dinara od 14.10. do 16.11. Od 17. do 28.11. ulaznice će se moći nabaviti po cijeni od 1.200 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u Mikser House, koštati 1.400 dinara.

Ulaznice su dostupne u Mikser House-u, Felix Shop-u (TC Sremska) i Dallas Music Shopu (Sremska 2, Knjižara Vulkan).