Koncert u rasprodanoj dvorani kultnog bečkog kluba Szene Wien

Nakon niza rasprodanih koncerata u posljednje vrijeme, Zabranjeno pušenje je rasprodalo i koncert u kultnom bečkom klubu Szene Wien. Riječ je o izuzetno popularnom klubu u kojem će u sljedećem periodu nastupiti mnogi veliki bendovi kao npr. Uriah Heep, Sick of it All, Dog Eat Dog, Biohazard…

Koncert je održan u organizaciji humanitarnog udruženja Futurebag – Torba za budućnost, a sav prihod od prodanih ulaznica je namijenjen socijalno ugroženoj djeci u Bosni i Hercegovini.

“Publika koju su činili ljudi svih generacija i nacija sa Balkana, ali i mnogi Austrijanci bili su oduševljeni virtuoznom svirkom, perfektnom organizacijom i pogotovo činjenicom da sav ostvaren prihod od prodaje karata ide direktno u humanitarne svrhe”, priopćeno je iz Udruženja Futurebag.

Ovo udruženje će na koncertu prikupljenih gotovo 10.000 eura koristiti za nabavku školskih torbi i pratećeg pribora za socijalno ugrožene prvašiće širom Bosne i Hercegovine, neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti.

Rasprodani koncert u Beču odlična je najava za predstojeće koncerte grupe Zabranjeno pušenje u Mostaru i Bihaću pod pokroviteljstvom Sarajevskog piva, Choco Lipsa i AriZone, s kojima započinje BiH turneja ove grupe.

Link na fotografije s bečkog koncerta u klubu Szene Wien
Link na izvještaj s bečkog koncerta na portalu Nezavisne.com