Zabranjeno pušenje pjesmom ispratilo staru i dočekalo Novu godinu

Legendarni bend obilježio je 35 godina rada koncertom u prepunoj Skenderiji 29. decembra, a u Novu godinu su ušli pjevajući “Djevojčice kojima miriše koža” pred više od pet hiljada oduševljenih Mostaraca.

Iako godinu koja je iza nas mnogi ne pamte po dobru, za Zabranjeno pušenje ona je bila vrlo uspješna. Brojni odsvirani koncerti širom regije, sjajan prijem publike svih generacija i poslije pet godina pauze, konačno novi album “Šok i nevjerica”.

Sejo Sexon i njegova fantastična muzička družina jedanaesti po redu album benda predstavili su nastupima u Beogradu i Zagrebu, a za sam kraj godine ostavljena je poslastica – veliki koncert u sarajevskoj Skenderiji, na “najtežem”, domaćem terenu.

Gosti na koncertu bili su tuzlanska reperica Sassja, majstor sevdalinke Damir Imamović, Zele Lipovača iz Divljih jagoda i Alen Islamović. Pred auditorijem od 7 do 77 godina, Pušenje je izvelo brojne hitove iz svoje bogate karijere, kao i nekoliko novih pjesama.

Dva dana kasnije, grupa je ispratila 2018. nastupivši u Mostaru, na platou ispred Gimnazije, gde je pred pet hiljada ljudi održala koncert za pamćenje. Poslije pjesme “Djevojčice kojima miriše koža” počeo je vatromet, a prve minute 2019. obilježili su taktovi hita “Možeš imat moje tijelo” i horsko pjevanje publike.

Sudeći po početku, bit će ovo još jedna sjajna godina za bend.