Zabranjeno pušenje snimilo spot za najavni singl novog albuma, pjesmu “Boško i Admira”

Tragična ljubavna priča Admire Ismić i Boška Brkića bit će zauvijek ovjekovječena u pjesmi “Boško i Admira” grupe Zabranjeno pušenje. Za pjesmu je tokom prošlog tjedna u Sarajevu sniman spot koji će premijerno biti predstavljen 6.4.2013, na Dan grada Sarajeva. Pjesma “Boško i Admira” bit će jedna od pjesama s novog albuma grupe Zabranjeno pušenje čiji izlazak je planiran za 9. mjesec ove godine.

Pjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti. Dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu.

Režija spota povjerena je Žaretu Batinoviću, a više o snimanju spota te izjave Seje Sexona i Žareta Batinovića možete pronaći u člancima na portalu Klix.ba i na portalu Federalne televizije. Klix.ba i Federalna televizija su medijski pokrovitelji novog albuma grupe Zabranjeno pušenje. Linkovi na reportaže:

Link na reportažu portala Klix.ba
Link na reportažu na portalu Federalne televizije

Fotografije sa snimanja spota koje su fotografirali Adnan Jašarspahić i Hilma Unkić možete pronaći na linku:

Link na fotografije Adnana Jašarspahića i Hilme Unkić