Akreditiranje i korisne informacije vezano uz nastup Zabranjenog pušenja u Skenderiji

U petak, 24.5.2024. grupa Zabranjeno pušenje nastupit će u Skenderiji (Dvorana Mirza Delibašić) na velikom slavljeničkom koncertu kojim se obilježava 40 godina od izlaska albuma “Das ist Walter”, 80 godina lista Oslobođenje i 55 godina Skenderije.

Ulaz na koncert je slobodan, a koncert je poklon Zabranjenog pušenja, lista Oslobođenje i Centra Skenderija građanima Sarajeva i gostima grada Sarajeva.

Prije nastupa grupe Zabranjeno pušenje publiku će zagrijati i zabavljati grupa Dernex sa svojim standardnim repertoarom. Ulaz u Skenderiju bit će moguć od 19 sati, a kako se očekuje veliki broj posjetitelja, apeliramo na sve zainteresirane, a posebno na fanove grupe koji su doputovali iz raznih dijelova regije i Europe, da dođu na vrijeme kako bi ušli u dvoranu i kako bi se izbjegla nepotrebna gužva na ulazu.

Svi zainteresirani novinari svoje akreditacije mogu preuzeti lično u četvrtak 23.5.2024. u Domu Mladih Skenderija, u kancelariji broj 7, u periodu od 9 do 15 sati.

Satnica koncerta:
19:00 otvaranje ulaza u dvoranu
19:15 nastup grupe Dernex
21:00 nastup Zabranjenog pušenja

Besplatan ulaz na koncert su uz Zabranjeno pušenje, Oslobođenje i KJP Centar Skenderija omogućili i sponzori koncerta: Sarajevska pivara, O Kanal i Hotel Hills.

Medijski pokrovitelji koncerta su: Oslobođenje, O Kanal, Klix, RSG, Radio Antena i Gracija.