BiografijeZabranjeno Pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan “garage” band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu “Ulicu Fuada Midžića” u kvartu Koševo.

Opširnije

Rođen 7.6.1961. godine u Sarajevu. U Sarajevu završava osnovnu i srednju školu te apsolvira na Medicinskom fakultetu. Gitaru svira od 12 godine, a 1978. godine sa pjevačem i klavijaturistom Neletom Karajlićem i flautistom i saxofonistom osniva “Pseudo Blues Band” čija se aktivnost zadržava na snimanju psihodeličnih kompozicija u kućnoj produkciji. Grupa nije imala živih nastupa niti zvaničnih izdanja. 1980. godine priključenjem bubnjara Zenita Đozića grupa dobiva ime “Pseudo Blues Band Zabranjeno Pušenje”.

Opširnije

Rođen je 09.06.1974. u Osijeku (SRH) i tu provodi 10 mjeseci svog života te se seli u Sarajevo (bez da ga je iko išta pito’). Još kao mali pokazuje velik interes za muziku – dok je njegov otac (akademski muzičar) kući svirao on je sjedio na tuti i sa dvije kuhače imitirao oca. Navršivši 6 godina uz veliko htijenje i želju (i autić na baterije) upisuje muzičku školu i počinje svirati violinu, što će se kasnije pokazati kao njegovo životno opredjeljenje.

Opširnije

Mjesto rodno – Slavonski Brod. Djetinjstvo provodi ugodno i bez stresa. Prvi bend, nazvan “SAURON”, osniva 1988. u Sl. Brodu. Sljedećih 5 godina više živi za bend nego od benda, a zarađuje se sa bendom u sjeni po vatrogasnim domovima po selima.

Opširnije

LIK I DJELO 1. Me, myself and I.. ( samo on..) 9.10.1966. u Zagrebu, reinkarnacijom starog makedonskog “tapandžije”, rođen rock bubnjar.

S 10 g. otac ga vodi na koncert omiljene grupe “Bijelo Dugme” – promociju albuma “Eto! baš hoću!” Tu, u zagrebačkom Domu Sportova, pjevač Željko Bebek izlazi na binu vrišteći tisućama ljudi, aludirajući na duže izbivanje grupe sa scene: …a ‘ko nas je otpis’o!..i vas!.. i nas!…… nek’ se j**e!….. Mali Branko u tom trenutku je shvatio što želi biti kad odraste.

Opširnije

Rođena u Zagrebu 9.11.1980. Zbog nadobudne mame, Lana je proskijala, proplivala i propjevala prije nego što je prohodala…
Lana je započela svoju glazbenu karijeru s dvije godine kada je pjevušila pjesmice koje je njen brat, više-manje neuspješno, pokušavao svirati na satovima gitare. S pet navršenih godina krenula je u Trešnjevačke mališane, a njen talent ubrzo je prepoznao voditelj skupine te joj povjerio solo izvedbu pjesme »Bubamaro«, koja je objavljena na albumu »Mi smo djeca vesela«. Na generalnoj probi u Lisinskom pada na glavu s bine i od tada postaje još tvrdoglavija!
Opširnije

Dejan Orešković Klo rođen je 24.3.1970. u Slavonskom Brodu gdje bezbrižno odrasta u blagodatima sumraka socijalizma. Na prvi koncert odlazi sa 6 godina s roditeljima. Riječ je o koncertu Bijelog Dugmeta, a razlog je što su mu roditelji bili fanovi istog benda. Od sve te buke, strke i bradatih kosijanera (posljednji krik mode u to vrijeme), mali Dejan počeo je histerično plakati i u pola koncerta otišli su kući. Ali taj događaj će ostati urezan u njegovom sjećanju…

Opširnije