Vijesti



Zabranjeno pušenje rasplesalo Novi Sad: trosatni dernek na krovu

U okviru proslave 40. godišnjice albuma “Das Ist Walter”, legendarni bend održao je koncert za pamćenje na krovu TC Promenada u Novom Sadu.

14.6.2024. mnogi će pamtiti kao dan kad je Njemačka razbila Škotsku sa 5:1 u utakmici koja je otvorila Europsko prvenstvo u nogometu EURO 2024, a dvije tisuće ljudi koji su tu večer odlučili ne sjediti pred televizorom, nego doći na koncert Zabranjenog pušenja na krovu TC Promenada u Novom Sadu, sigurno će ga pamtiti kao dan kad su ostali bez glasa od pjevanja i dobili jaku upalu mišića od plesanja.

Zabranjeno pušenje otvorilo je koncert pjesmom “Pos‘o, kuća, birtija”, a već od prvih taktova, publika je počela “pomagati” bendu, pljeskajući i pjevajući.

Putovanje kroz četiri desetljeća dugu karijeru benda bilo je furiozno, a Novosađani, koje inače glase za hladnu i suzdržanu publiku, pjevali su cijeli koncert brojne hitove Pušenja.

S krova TC Promenada orile su se nezaboravne pjesme: “Hadžija il’ bos”, “Djevojčice kojima miriše koža”, “Guzonjin sin”, “Jugo 45”, “Zenica Blues”, “Fikreta”, “Lijepa Alma”, “Karabaja”, a bend predvođen Sejom Sexonom održao je obećanje i “ostavio srce na terenu”.

Poslije tri sata žestoke rokenrol svirke, Zabranjeno pušenje na bisu je izvelo i pjesme “Ibro Dirka”, “Šeki is on the road again”, “Javi mi” i nezvaničnu himnu Sarajeva “Fildžan viška”, a umorna i zadovoljna publika nagradila ih je ovacijama.

Zabranjeno pušenje večeras nastupa u Bitoli, a sutra, u nedjelju 16.6. u Skopju.

Sinoć je Zabranjeno pušenje na Šalati održalo koncert za pamćenje

Zabranjeno pušenje, sinoć je održalo dugoočekivani, slavljenički koncert na Šalati, koji su započeli točno u 20:30, a završili u 23:30 i prisutnima pružili puna tri sata užitka!

Pjesmom “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu” otvorili su koncert, nakon koje je Sejo zagrebačkoj publici otkrio: “Koliko je Sarajevo mama, Zagreb je (Zabranjenom pušenju) tata! Ako se ikada desi da se na ovaj grad puca, neću pobjeći iz njega. Ovo je moj grad!” što je kod publike dočekano s oduševljenjem!

Nastavili su jako, kroz “Anarhija all over Baščaršija” i “Otpor stoko”, do “Čovjeka starog kova”, a omiljeni hit i fraza “Pos’o, kuća, birtija” orila se Šalatom, baš kao i “Pišonja i Žuga u paklu droge” te “Karabaja”.

U jednom trenutku počela je padati kiša, ali dobro raspoloženoj publici to nije smetalo nego su uglas s bendom nastavili pjevati omiljene pjesme. Publika je slavljeniku Seji otpjevala rođendansku pjesmu, a koncert se nastavio pjesmama “Djevojčice kojima miriše koža” i “Guzonjin sin”. Otprilike u to vrijeme kiša je prestala i atmosfera se usijala i takva ostala do kraja koncerta!

Pjesme “Hadžija il’ bos”, “Jugo 45”, “Zenica Blues”, “Fikreta”, “Lijepa Alma” i “Počasna Salva” dovele su koncert kraju. Bez teatralnog odlaska i dolaska, bend je u bis uplovio pjesmom “Fildžan viška”, a pjesmom “Ibro Dirka” završili su ovaj slavljenički koncert koji će svi još dugo pamtiti!

Svaki član benda dao je svoj doprinos sinoćnjoj atmosferi, Anđela Zebec koja je pjevala “Amazing Grace” i “Bacila je sve niz rijeku”, Tomislav Goluban koji je svojim umijećem na usnoj harmonici pjesme dizao na nove razine, svjetski “dvoboji” Tonija Lovića i Dejana Oreškovića Kloa, pozitivna, pozadinska energija Traka ili pak ona iz prvih redova, od strane Roberta Boldižara, ali i debitanski nastup Sejinog sina, mladog, perspektivnog klavijaturiste, Vite Sučića, koji je kako Sejo kaže, njegova verzija 2.0, ona poboljšana!

I naravno, Sejo, koji je puna tri sata izvodio ono što najbolje zna, ostavljao srce na pozornici.

Unatoč kiši, sinoćnji pobjednici večeri ipak su bili Zabranjeno pušenje i vjerna publika koja je cijeli koncert u glas pjevala i pratila bend. Niti jedna osoba nije otišla prije kraja, a provjereno znamo, kako su neki čak i propustili svoj let kako bi bili dio ovog koncerta za pamćenje.

Fotografije s koncerta fotografirao je Luka Vuković, a možete ih preuzeti na linku:

Link na fotografije Luke Vukovića s koncerta na Šalati

Zabranjeno pušenje jučerašnjim koncertom u Skenderiji oduševilo prisutne u prepunoj dvorani

Jučer se u Sarajevu održao jedan od onih koncerata koji će se pamtiti! Slavljenički koncert Zabranjenog pušenja, povodom obljetnice 40 godina od izdavanja njihovog prvog, ikonskog albuma “Das Ist Walter” jučer je održan u prepunoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu! Atmosferu s koncerta prenijeli su brojni mediji, čije izvještaje možete pročitati na linkovima:

Link na članak na portalu Oslobođenje
Link na članak na portalu Klix
Link na članak na portalu Dnavni Avaz

Koncert je otvoren pjesmom “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu” i počela je prava slavljenička zabava, kakva i priliči ovom kultnom bendu! “Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija” i ostali vječni hitovi, tri i pol sata orili su se Skenderijom, gdje su predstavnici svih generacija uglas pjevali sa Sejom i time pokazali da je rock’n’roll scena itekako živa i da će biti još dugi niz godina.

Zabranjeno pušenje je nastupilo u punom sastavu, a Sejo se prisutnima zahvalio na dugogodišnjoj podršci i vjernosti riječima: “Hvala vam što ste došli na naš rođendan! Hvala za sve godine podrške. Hvala i za podršku u trenucima kad nam nije išlo”.

Dio atmosfere donosimo kroz galeriju, a vrlo sličnu možemo očekivati i u Zagrebu, 7.6. na Šalati! Fotografije s koncerta fotografirao je Ivan Šebalj, a možete ih preuzeti na linku:

Link na fotografije Ivana Šebalja s koncerta u Skenderiji

Ulaznica za rock slavlje u Zagrebu još uvijek ima u ograničenom broju pa ukoliko niste, svoju svakako osigurajte čim prije putem Entrio sustava po cijeni od 30 eura.

Akreditiranje i korisne informacije vezano uz nastup Zabranjenog pušenja u Skenderiji

U petak, 24.5.2024. grupa Zabranjeno pušenje nastupit će u Skenderiji (Dvorana Mirza Delibašić) na velikom slavljeničkom koncertu kojim se obilježava 40 godina od izlaska albuma “Das ist Walter”, 80 godina lista Oslobođenje i 55 godina Skenderije.

Ulaz na koncert je slobodan, a koncert je poklon Zabranjenog pušenja, lista Oslobođenje i Centra Skenderija građanima Sarajeva i gostima grada Sarajeva.

Prije nastupa grupe Zabranjeno pušenje publiku će zagrijati i zabavljati grupa Dernex sa svojim standardnim repertoarom. Ulaz u Skenderiju bit će moguć od 19 sati, a kako se očekuje veliki broj posjetitelja, apeliramo na sve zainteresirane, a posebno na fanove grupe koji su doputovali iz raznih dijelova regije i Europe, da dođu na vrijeme kako bi ušli u dvoranu i kako bi se izbjegla nepotrebna gužva na ulazu.

Svi zainteresirani novinari svoje akreditacije mogu preuzeti lično u četvrtak 23.5.2024. u Domu Mladih Skenderija, u kancelariji broj 7, u periodu od 9 do 15 sati.

Satnica koncerta:
19:00 otvaranje ulaza u dvoranu
19:15 nastup grupe Dernex
21:00 nastup Zabranjenog pušenja

Besplatan ulaz na koncert su uz Zabranjeno pušenje, Oslobođenje i KJP Centar Skenderija omogućili i sponzori koncerta: Sarajevska pivara, O Kanal i Hotel Hills.

Medijski pokrovitelji koncerta su: Oslobođenje, O Kanal, Klix, RSG, Radio Antena i Gracija.

Zabranjeno pušenje oduševilo prepuno riječko Exportdrvo

Turneja grupe Zabranjeno pušenje kojom se obilježava 40 godina od izlaska legendarnog albuma “Das ist Walter”, nakon koncerta u prepunom osječkom Zrinjevcu i rasprodanog koncerta u Čakovcu, nastavljena je sinoć koncertom u Rijeci o kojem će se još dugo pričati. Uzbuđenje oko najvećeg riječkog koncerta Zabranjenog pušenja moglo se kod publike osjetiti i prije nego je koncert počeo.

Portal Novilist.hr ističe: “Njihov riječki posjet Exportdrvu pozvao je brojnu publiku koja se u velikom broju odazvala na koncert. Red na ulazu u Exportdrvo podupirao je nestrpljivost onih koji su već ponovili dobro znane stihove brojnih hitova Zabranjenog pušenja. Noć je odmicala, a koncert je krenuo tek oko 22.30 sati. I konačno, raja iz Sarajeva je uz gitarske rifove i jak bubanj iz skladbe “Neću da budem Švabo” otvorila svoj riječki koncert.”

Cijeli izvještaj portala Novilist.hr s riječkog koncerta Zabranjenog pušenja možete pročitati na linku:

Link na članak na portalu Novilist.hr

Nakon trosatnog riječkog nastupa turneja grupe se nastavlja večerašnjim koncertom u Münchenu, a u sljedećih nešto više od mjesec dana Zabranjeno pušenje održat će koncerte u većini glavnih gradova u regiji. Slijede Ljubljana, Novi Sad, Skopje, a vrhunac turneje će svakako biti nastupi u sarajevskoj Skenderiji 24.5.2024. i na zagrebačkoj Šalati 6.7.2024.

Fotografije s koncerta fotografirala je Mirjana Šarić, a možete ih preuzeti na linku:

Link na fotografije Mirjane Šarić s riječkog koncerta

Zabranjeno pušenje će, osim u navedenim gradovima, održati niz koncerata do kraja godine. Trenutno su u planu sljedeći nastupi:

11.05.2024. München (D) – Parkpalast Event Center
24.05.2024. Sarajevo (BiH) – Skenderija (Dvorana Mirza Delibašić)
28.05.2024. Ljubljana (SLO) – Kardeljeva ploščad – Završetak studentskih igara
07.06.2024. Zagreb (HR) – ŠRC Šalata
14.06.2024. Novi Sad (SRB) – Promenada
15.06.2024. Bitola (MKD) – S.O.S. Festival
16.06.2024. Skopje (MKD) – Beer Garden
29.06.2024. Mostar (BiH) – Mostar Summer Fest 2024
19.07.2024. Klis – Kočinje brdo (HR) – Moto skup MK Slobodni jahači
20.07.2024. Vinkovci (HR) – Moto skup MK Vinkovci
26.07.2024. Koprivnica (HR) – Rocklive Festival #13
27.07.2024. Labin (HR) – Labona Party
30.07.2024. Kakanj (BiH) – Kakanjski dani
04.08.2024. Trogir (HR) – KulaKula Festival 2024
10.08.2024. Nova Kapela (HR) – Trg Kralja Tomislava
13.08.2024. Prozor – Rama (BiH) – Rama SunFest
14.08.2024. Pula (HR) – Kaštel
16.08.2024. Svib (HR) – Školsko igralište
14.09.2024. Mali Lošinj (HR) – Festival Losinava
15.11.2024. Portorož (SLO) – Avditorij
29.11.2024. Kočevje (SLO) – Kulturni center

Malo manje od mjesec dana nas dijeli od open air koncerta Zabranjenog pušenja u Zagrebu na Šalati!

Zabranjeno pušenje će u petak, 7.6. u Zagrebu, održati veliki open air koncert povodom 40 godina od objave njihovog prvog studijskog albuma “Das ist Walter”.

Obljetnicu obilježavaju slavljeničkim koncertima diljem regije i Europe, a nedavno su u Osijeku održali prvi u nizu od koncerta, gdje su slavoncima priredili pravi spektakl! Prije Zagreba, slavljeničke koncerte će održati u riječkom Exportdrvu kao i u dvorani Mirza Delibašić (Skenderija) u Sarajevu.

U Zagrebu na Šalati nas očekuje putovanje kroz četerdest godina glazbene karijere benda i omiljene nam hitove poput “Zenica blues”, “Selena, vrati se Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija”, “Hadžija il’ bos”, “Jugo 45”, “Lutka sa naslovne strane”, “Pos’o, kuća, birtija”, ali i novije hitove poput “Polovni Fender i napuknuti Shure”, “Novi je vijek” i druge, s posljednjeg dvostrukog albuma „Karamba“.

Zagrebačka publika na koncertu ima još jedan razlog za slavlje, a to je rođendan frontmena, Davora Sučića – Seje Sexona!

Na Šalati nastupaju u punom sastavu – Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo, Anđela Zebec, Tomislav Goluban i slavljenik Davor Sučić aka Sejo Sexon.

Kada u obzir uzmemo broj hitova, broj godina provedenih uz Zabranjeno pušenje i Sejin rođendan, jasno je da nas 7.6. na ŠRC Šalati očekuje pravi dernek!

Ulaznice za koncert osigurajte još danas putem Entrio sustava po cijeni od : (1st release) – 25 eura, 2nd release 30 eura i na ulazu na dan koncerta cijena ulaznice bit će 35 eura.

Zabranjeno pušenje će, osim u navedenim gradovima, održati niz koncerata do kraja godine. Trenutno su u planu sljedeći nastupi:

10.05.2024. Rijeka (HR) – Exportdrvo
11.05.2024. München (D) – Parkpalast Event Center
24.05.2024. Sarajevo (BiH) – Skenderija (Dvorana Mirza Delibašić)
28.05.2024. Ljubljana (SLO) – Kardeljeva ploščad – Završetak studentskih igara
07.06.2024. Zagreb (HR) – ŠRC Šalata
14.06.2024. Novi Sad (SRB) – Promenada
15.06.2024. Bitola (MKD) – S.O.S. Festival
16.06.2024. Skopje (MKD) – Beer Garden
29.06.2024. Mostar (BiH) – Mostar Summer Fest 2024
19.07.2024. Klis – Kočinje brdo (HR) – Moto skup MK Slobodni jahači
20.07.2024. Vinkovci (HR) – Moto skup MK Vinkovci
26.07.2024. Koprivnica (HR) – Rocklive Festival #13
27.07.2024. Labin (HR) – Labona Party
30.07.2024. Kakanj (BiH) – Kakanjski dani
04.08.2024. Trogir (HR) – KulaKula Festival 2024
10.08.2024. Nova Kapela (HR) – Trg Kralja Tomislava
13.08.2024. Prozor – Rama (BiH) – Rama SunFest
14.08.2024. Pula (HR) – Kaštel
16.08.2024. Svib (HR) – Školsko igralište
14.09.2024. Mali Lošinj (HR) – Festival Losinava
15.11.2024. Portorož (SLO) – Avditorij
29.11.2024. Kočevje (SLO) – Kulturni center

40 godina albuma “Das ist Walter”: Spektakl u Osijeku za početak slavlja

Koncertom u Osijeku Zabranjeno pušenje počelo je proslavu 40 godina karijere i albuma “Das ist Walter”. U dvorani Zrinjevac vrilo je kao u košnici. Publika je veći dio koncerta bend pratila pjevanjem, a posebno oduševljenje izazvale su pjesme sa albuma “Das ist Walter” – “Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu”…

Plesalo se, vrištalo, aplaudiralo i pjevalo uz “Pišonju i Žugu”, “Ibru Dirku”, “Murgu drota”, “Karabaju”, “Jugo 45”, a publika je izuzetno dobro reagirala i na pjesme s novog dvostrukog albuma “Karamba!”

Atmosferu sa sinoćnjeg koncerta prenijeli su i brojni mediji, a neke od članaka i fotogalerija možete pogledati na linkovima:

Link na izvještaj s osječkog koncerta portala 24sata.hr

Link na galeriju fotografija na portalu sib.net.hr

Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo, Tomislav Goluban i Anđela Zebec ostavili su, kao i uvijek, srce na terenu i priuštili Osječanima tri sata furioznog rokenrola i emocija, uz nezaboravne hitove koji se prenose s genercije na generaciju.

“Pjevanje publike u dvorani Zrinjevac, aplauzi i ovacije najbolji su rođendanski poklon za bend, naročito kada dolaze od ljudi toliko različitih generacija. Žao mi je što svaki rođendan nismo slavili ovako pa ćemo zato ovaj jubilarni slaviti cijele godine.”, prokomentirao je vidno umoran, dirnut i prezadovoljan frontmen benda Sejo Sexon nakon koncerta.

Zabranjeno pušenje slavlje nastavlja nizom koncerata širom Europe i regije: 20.4. u Zugu, 27.4. u Čakovcu, 10.5. u Rijeci, 11.5. u Münchenu, 24.5. u Sarajevu, 28.5. u Ljubljani, 7.6. u Zagrebu… Cijelu listu koncerata koji nadolaze možete pronaći na službenoj web stranici benda:

Zabranjeno pušenje koncertom u Skenderiji obilježava 40 godina profesionalne karijere

Zabranjeno pušenje nastupit će u petak, 24.5.2024. u Sarajevu, u dvorani Mirza Delibašić (Centar Skenderija). Povodom koncerta Zabranjenog pušenja u Skenderiji, u ponedjeljak 15.4.2024. će se u Domu mladih u Skenderiji s početkom u 12 sati održati press konferencija.

Koncertom u Skenderiji, Zabranjeno pušenje će obilježiti 40 godina od objave prvog albuma “Das ist Walter”, Skenderija će obilježiti 55 godina dvorane, a Oslobođenje će obilježiti svojih 80 godina djelovanja. Ulaz na koncert će biti slobodan, a sam koncert je poklon grupe Zabranjeno pušenje, KJP Centar Skenderija i lista Oslobođenje građanima Sarajeva i gostima grada Sarajeva.

“Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija”, “Šeki is on the Road Again” i ostali vječni hitovi, nastali su samo na tom prvom albumu koji je posveta Walteru (Walter je ilegalac iz 2. svjetskog rata, simbol otpora fašistima koji je poginuo 1945.g. na dan oslobođenja Sarajeva).

Svojim revolucionarnim pogledom i idejama, Zabranjeno pušenje još su davne 1980. godine, unijeli novu energiju i pravac u glazbu, ali i u društvo. Od tada do danas, nakon dvanaest studijskih i šest live-kompilacijskih albuma, održavaju nivo kvalitete i energije istim, ako ne i boljim nego na početku. Kao kruna njihovom stvaralaštvu i radu, međusobnim vezama te vezom sa Sarajevom, točnije Skenderijom, 2022. godine nastao je film “Svjetla Sarajeva”, u režiji Srđana Perkića. Film, za koji je Davor Sučić napisao scenarij, 2023. godine je osvojio nagradu “Audience Award” za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu u Los Angelesu, kao i na još šest drugih festivala.

Na velikom koncertu, 24.5.2024. u Skenderiji, očekuje nas pravi spektakl i pokoje iznenađenje. Zabranjeno pušenje provest će nas kroz najbolje od najboljeg. Tako će se na listi uz Waltera, sigurno naći omiljeni nam i dobro poznati likovi poput Pišonje i Žuge, Fikrete, Guzonjinog sina, Ibre, Halida i djevojčica kojima miriše koža.

Vrhunsku i dobro uhodanu postavu čine Davor Sučić aka Sejo Sexon, Robert Boldižar Robi, Toni Lović, Branko Trajkov Trak, Dejan Orešković Klo i Anđela Zebec. Noviji dodatak ekipi je talentirani skladatelj i svirač usne harmonike, višestruki dobitnik Porina, Tomislav Goluban.

Besplatan ulaz na koncert je uz Zabranjeno pušenje, KJP Centar Skenderija i Oslobođenje omogućila i Sarajevska pivara, sponzor grupe Zabranjeno pušenje.

Medijski pokrovitelji koncerta su: Oslobođenje, O Kanal, Klix, Radio Stari Grad, Radio Antena i Gracija

Zabranjeno pušenje u spotu “Čovjek starog kova”: Pravi omladinac vazda piše antidržavne parole

Nakon “Korona hit pozitivan”, “Ekrema” i “Ispod radara”, Zabranjeno pušenje predstavlja četvrti spot sa dvostrukog albuma “Karamba!”, za pjesmu “Čovjek starog kova”.

Pjesma autorskog dvojca Sexon – Lović nosi jasnu poruku o hrabrosti, buntovništvu i čovječnosti, a kadrovi ove priče oživljeni su na Neretvi, na lokaciji veličanstvene bitke za ranjenike iz Drugog svjetskog rata, koja je bila ilustracija za ovu pjesmu.

Link na video spot “Čovjek starog kova” na YouTube-u

Spot je režirao Tomislav Fiket, koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja kao što su “Možeš imat’ moje tijelo”, “Mile Hašišar”, “Pos’o, kuća, birtija”, “Pupoljak”, “Počasna salva”, “Dobro dvorište”, “Modni guru”, a u njemu se kao “čovjek starog kova”, u glavnoj ulozi pojavljuje Dejan Orešković Klo, basist benda. U spotu pored članova grupe sudjeluju i glumac Asim Ugljen, kao i dječaci Kenan Idrizović i Vito Sučić, a korišteni su i kadrovi legendarnog filma Veljka Bulajića “Bitka na Neretvi”.

“Čovjek starog kova” priča je o ljubavi i naslijeđu, važnim porukama koje se prenose s koljena na koljeno, poštovanju prema idealima prethodnih generacija, ali i buntu koji ne smije biti ugašen. Dokle god imamo na umu da “pravi omladinac vazda piše antidržavne parole”, ne treba se bojati za budućnost”, poručuje povodom objavljivanja spota Sejo Sexon, frontmen benda.

Spot “Čovjek starog kova” promoviran je 6.3.2024. u Muzeju “Bitka za ranjenike na Neretvi” u Jablanici, i dostupan je YouTube kanalu benda, a snimanje su pomogli JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica, Općina Jablanica, OKC UrbanArt i JP Filmski centar Sarajevo.

Podsjećamo, Zabranjeno pušenje ove godine obilježava 40 godina od objavljivanja albuma “Das ist Walter” i nastupa širom regije i Europe, a već su najavljeni veliki koncerti u Osijeku (13.4.), Sarajevu (24.5) i Zagrebu (7.6.).

Zabranjeno pušenje vas poziva na promociju spota za pjesmu “Čovjek starog kova“

U susret velikim koncertima u Sarajevu, Zagrebu i Osijeku kojima će grupa Zabranjeno pušenje obilježiti 40 godina od objavljivanja albuma “Das ist Walter”, u Muzeju “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica održat će se 6.3.2024. promocija novog spota grupe.

Na dan kada su u Drugom svjetskom ratu, 6.3.1943. godine, partizani prešli preko porušenog mosta, a zatim prenijeli gotovo 4 hiljade ranjenika, grupa Zabranjeno pušenje promovirat će spot za pjesmu “Čovjek starog kova”, sa dvostrukog albuma “Karamba!”.

Ovaj spot sniman je na lokaciji veličanstvene bitke za ranjenike, koja je bila ilustracija za ovu pjesmu, sa jasnom porukom o hrabrosti, buntovništvu i čovječnosti, a u njemu su korišteni i kadrovi legendarnog filma Veljka Bulajića “Bitka na Neretvi”.

“Spot je na neki način omaž ovom jedinstvenom događaju, kao i Bulajićevom spektaklu koji je svojevremeno pomaknuo granice snimanja ratnih filmova i bit će nam čast da ga predstavimo u muzeju koji čuva uspomenu na našu slavnu povijest. Zabranjeno pušenje nastupit će uživo 6.3.2024. u jablaničkom muzeju i tako se odužiti svima koji su pomogli realizaciju spota”, najavljuje frontmen benda Sejo Sexon i dodaje:

“Pjesma “Čovjek starog kova” govori o generaciji koja se nije plašila da se usprotivi nepravdi, brani svoja prava i žrtvuje za ono što su mislili da vrijedi, i podsjeća da je važno sačuvati tu iskru, jer “pravi omladinac vazda piše antidržavne parole”.

Spot je režirao Tomislav Fiket koji je radio na brojnim spotovima Zabranjenog pušenja kao što su “Možeš imat’ moje tijelo”, “Mile Hašišar”, “Pos’o, kuća, birtija”, “Pupoljak”, “Počasna salva”, “Dobro dvorište”, “Modni guru”, a u njemu pored članova grupe sudjeluju i glumac Asim Ugljen, kao i dječaci Kenan Idrizović i Vito Sučić.

Snimanje su pomogli JU Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica, Općina Jablanica, OKC UrbanArt i JP Filmski centar Sarajevo.

Promocija spota održat će se u srijedu 6.3.2024. u 19 sati u Muzeju “Bitka za ranjenike na Neretvi”, a ulaz će za građane Jablanice i njihove goste biti slobodan. Svi zainteresirani svoju pozivnicu, koja je potrebna za ulaz, mogu besplatno preuzeti u biletarnici Muzeja “Bitka za ranjenike na Neretvi”. Prije premijere spota bit će prikazan višestruko nagrađivani film “Svjetla Sarajeva”, režisera Srđana Perkića, a nakon premijere spota će uslijediti i kraći unplugged nastup grupe Zabranjeno pušenje.