MAKING OF: Spot “Ispod radara” grupe Zabranjeno pušenje

Kultni bend snimio je spot za pjesmu “Ispod radara”, koji će biti objavljen u četvrtak 19.1.2023, a za one nestrpljive otkrili su i kako je nastajao u kratkom making of videu

Zabranjeno pušenje snimalo je spot u Sarajevu, na prelijepoj Ilidži, a mnoštvo detalja sa snimanja otkrili su u making of videu, koji je kao i spot režirao Jasmin Jatić.

“Kako je za uspjeh benda najzaslužniji pjevač, u ovom videu, za razliku od spota, glavni glumac sam ja, a vidjet ćete i da je tokom snimanja najveći dio vremena posvećen mom uljepšavanju, da li zato što je to bilo najvažnije ili najteže, zaključit ćete i sami.”, kaže frontmen benda Sejo Sexon, koji je i jedan od autora pjesme “Ispod radara” uz Elvisa J. Kurtovicha, Tomislava Andrića i Tonija Lovića.

Spot je sniman u YU Caffeu, koji je po Sejinim riječima “posljednji bastion rokenrola na Ilidži“, a u njemu pored članova benda glume i Ivona Baković, glumica i voditeljica televizije Nova BH i Siniša Udovičić, glumac Narodnog pozorišta u Tuzli.

Ova tužna ljubavna priča, snimljena uz podršku Turističke zajednice kantona Sarajevo i Općine Ilidža, treći je spot s dvostrukog albuma “Karamba!”, objavljenog u 6. mjesecu 2022, s kojeg su već objavljeni spotovi za pjesme “Korona hit pozitivan” i “Ekrem”.

Pogledajte kako je bilo na snimanju spota za pjesmu “Ispod radara”:

Link na Making of za video “Ispod radara” na YouTube-u

Fotografije sa snimanja spota možete pogledati i preuzeti na linku:

Link na galeriju fotografija sa snimanja spota “Ispod radara”