Sejo Sexon odlučio emigrirati. Odluku zapečatio tetovažama!

“Prvi pos’o mi je bio u sumnjivome baru, uštedio sam pare za normalnu gitaru”, kaže Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja objašnjavajući zašto je baš Irska njegov izbor.

Frontmen benda Zabranjeno pušenje, autor legendarnih hitova koji su obilježili jugoslavenski rokenrol, Sejo Sexon, na desnoj mišici sada ima djetelinu, a na lijevoj križ. U očima mu sija do sada neviđena odlučnost. U košulji sa zmajevima, sa znojnicima oko zglobova, Sejo nastupa pred grupicom pijanih navijača Celtica u zelenim dresovima. Dok ga oni polijevaju pivom, on pjeva: “Irska fina, tamo nema mina, umjerena klima i mnogo bolja plaća.”

Na sreću, samo u spotu. Naime, Zabranjeno pušenje ovih dana snima spot za pjesmu “Irska”, drugi singl s novog albuma “Šok i nevjerica”, koji izlazi za dva tjedna.

Spot režira Danilo Šerbedžija, koji je ekranizirao i dvije vrlo popularne pjesme Pušenja “Bog vozi Mercedes” i “Karabaja”, a scenarij i pjesmu napisao je Sejo Sexon

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast da ponovo radim s ovom grupom profesionalaca i divnih ljudi koji čine Zabranjeno pušenje. Surađivali smo na dva spota do sada, a treća sreća, ovaj će biti najbolji. Pjesma je odlična, veoma suvremena i aktualna, a pošto govori o kruhu sa sedam kora, snimit ćemo neki horor”, priča Šerbedžija, koji vidno uživa i zabavlja se na snimanju.

Na komplimente koje redatelj nemilice daje Zabranjenom pušenju, tvrdeći da su “najbolji bend svih vremena u regiji, a i šire, pošto ni Mađari ni Talijani nemaju baš nekih bendova”, Sejo u istom tonu odgovara: “Spot režira jedan od najvećih doajena vizualnog izraza Danilo Šerbedžija, sin manje poznatog oca Rade. Nadamo se da će se i publika obradovati i veseliti kao i mi na snimanju i da ćemo se vidjeti i na nekom koncertu.”