Zabranjeno pušenje jučerašnjim koncertom u Skenderiji oduševilo prisutne u prepunoj dvorani

Jučer se u Sarajevu održao jedan od onih koncerata koji će se pamtiti! Slavljenički koncert Zabranjenog pušenja, povodom obljetnice 40 godina od izdavanja njihovog prvog, ikonskog albuma “Das Ist Walter” jučer je održan u prepunoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu! Atmosferu s koncerta prenijeli su brojni mediji, čije izvještaje možete pročitati na linkovima:

Link na članak na portalu Oslobođenje
Link na članak na portalu Klix
Link na članak na portalu Dnavni Avaz

Koncert je otvoren pjesmom “Neću da budem Švabo u dotiranom filmu” i počela je prava slavljenička zabava, kakva i priliči ovom kultnom bendu! “Zenica Blues”, “Selena, vrati se, Selena”, “Anarhija All Over Baščaršija” i ostali vječni hitovi, tri i pol sata orili su se Skenderijom, gdje su predstavnici svih generacija uglas pjevali sa Sejom i time pokazali da je rock’n’roll scena itekako živa i da će biti još dugi niz godina.

Zabranjeno pušenje je nastupilo u punom sastavu, a Sejo se prisutnima zahvalio na dugogodišnjoj podršci i vjernosti riječima: “Hvala vam što ste došli na naš rođendan! Hvala za sve godine podrške. Hvala i za podršku u trenucima kad nam nije išlo”.

Dio atmosfere donosimo kroz galeriju, a vrlo sličnu možemo očekivati i u Zagrebu, 7.6. na Šalati! Fotografije s koncerta fotografirao je Ivan Šebalj, a možete ih preuzeti na linku:

Link na fotografije Ivana Šebalja s koncerta u Skenderiji

Ulaznica za rock slavlje u Zagrebu još uvijek ima u ograničenom broju pa ukoliko niste, svoju svakako osigurajte čim prije putem Entrio sustava po cijeni od 30 eura.