Zarobljeno pušenje: Fikreti se šeta, Sena bi plesala, a Pišonja i Žuga bi, naravno, na more

Legendarni bend Zabranjeno pušenje odlučio je “razbiti karantenu” i obradovati fanove. Uslijed okolnosti koje su nas sve snašle, Zabranjeno pušenje se osjeća kao Sena u pjesmi “Sena pleše” – zarobljeno. Fikreti se šeta, Seni se pleše, Alma dugo nije hodala gradom, a Pišonja i Žuga bi, kao i uvijek, na more.

I dok traje emotivno-muzička razdvojenost, bend je odlučio izaći iz karantene i fanove obradovati jednom sekvencom obilježavanja 35 godina albuma “Das ist Walter”. Zabranjeno pušenje održalo je tim povodom nezaboravan koncert u zagrebačkom Domu sportova.

LINK NA VIDEO ZA PJESMU “HADŽIJA IL’ BOS”

U prepunoj dvorani bend je briljirao pred euforičnom publikom, a svojim prisustvom tu noć obogatili su i Žera iz Crvene jabuke, Mujo Snažni, prvi gitarist Zabranjenog pušenja i prva linija muzičkog otpora te Predrag Bobić Bleka, čiji bas je ostavio nezaboravan trag na pjesmi “Fikreta”.

LINK NA VIDEO PRVOG DIJELA KONCERTA

U sklopu turneje “Das ist Walter”, bend je održao nekoliko koncerata u Kanadi, a odmah po povratku nastupili su u Splitu i Zagrebu. Šest dana poslije koncerta u Domu sportova bend je otputovao za Australiju.

Do idućih koncerata, članovi Zabranjenog pušenja žele vam zdravlje, mir i strpljenje i pozivaju da uživate u snimkama iz Zagreba.

LINK NA VIDEO DRUGOG DIJELA KONCERTA